Дървото е перфектният елемент на домашния уют

Последна редакция на 20/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 099 пъти

Внасянето на дървени елементи в интериора неминуемо стопля помещенията и донася усещане за комфорт. Ако обаче нямате възможност за влагане на средства в големи проекти с масивно обзавеждане, за вас има и друг вариант:

  • Изграждането на стена от палети може да бъде много бюджетно и бързо решение;
  • Използвайте импрегнатор или лак за дърво в различни цветове, за да създадете различни нюанси по повърхността;
  • Ако и цялата стена, макар и от палети, не е опция за вас - то изберете семпла декорация, като посочената на снимката отдясно. В комбинация с паркет, живи растения и семпло обзавеждане, уютът лесно ще се "шмугне" в дома ви и ще си остане там. 

За да сте сигурни, че взимате правилните решения за интериора у дома - допитайте се до професионалистите по интериорен дизайн. Заявете проект още сега, напълно безплатно и без обвързване, и в кратък срок ще ви изпратим оферти от препоръчани изпълнители. Разгледайте профилите им, сравнете оценките от техните предишни клиенти и изберете сами с кого искате да работите. С подходящата помощ внасянето на уют ще се превърне в лесна и приятна за изпълнение задача!

Свързано:

Идеи за мебели Как да внесете уют у дома лесно и бюджетно

Отляво виждаме дневна в стил рустик, където дървото е на почит. Тук подът е от естествено дърво и дори ни се струва, че чуваме как леко поскръцва, само взирайки се в снимката. Диванът е с много ретро дизайн, облечен в изтъркана тъмно-кафява тапицерия. На него се разполагат няколко малки възглавнички, а отпред е разположена и малка винтидж масичка с повърхност, боядисана в райета в черно и бяло. Отгоре са поставени вази и саксии с естествени свежи цветя и някакво четиво, което не можем да видим добре от тук. Стената пък е положена с елементи от палети, вариращи в разнообразие от цветове на естествено дърво - от тъмно, до светло. Отдясно виждаме съвременна дневна с бели стени и под от светъл ламинат. Диванът е сив, възглавничките върху него - също. И тук присъства зелено растение, разположено във висока и масивна саксия. Стената и тук също се радва на палетно присъствие, но този път под формата на нещо като пано, служещо за декорация. Върху различите дървени елементи и този път можем да забележим богато разнообразие от различн нюанси на естесвеното дърво.