Погрижете се и за малките детайли

Последна редакция на 28/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 579 пъти

Понякога топлината е толкова силна, че изброените способи помагат едва забележимо за справянето с нея. В тези случаи остава един единствен вариант - инсталирането на климатична система. Ако вече разполагате с климатик, е изключително важно да се грижите добре за него. Преди всяко лято трябва да го почиствате из основи, да сменяте филтрите. Ако ви предстои да си купувате този вълшебен охладителен уред, не обръщайте внимание единствено на цената му. Защото евтиното днес, доста често се оказва изключително скъпо след време. Малките единични климатици струват по-малко, но в последствие ще изразходват много повече електричество и ще работят много по-дълго, за да успяват да охладят помещението. Централните климатични системи, по-големите климатици или поставянето на уред в повече от една стая ще изисква по-солиден първоначален бюджет, но след това ще ви спести много разходи.

Ако след всичко прочетено смятате, че не бихте могли сами да преборите жегата, тогава се обърнете към специалистите по саниране, регистрирани в MaistorPlus, като заявите проекта си.

Свързано:

Съвети как да запазите прохладата в дома си по всяко време

На изображението виждате жена, която възнамерява да смени филтъра на климатика си. Редовното почистване и поддържане на този електрически уред е много важно. Първо, за да не се повреди. Ако се задръсти с прах, е възможно да започне да прегрява и в един момент нещо да гръмне. Второ, за да не плащате ненужно големи сметки за електричество. Ако филтърът е стар и мръсен, е много възможно климатикът да започне да не се изключва и да не успява да охлади въздуха. Друга опасност е фактът, че би могъл да ви предизвика алергия, тъй като ще започне да разпръсква и прах във въздуха. Важно е и да не забравяте прозорците си отворени, докато електрическият уред работи. Защото тогава не само сметките ви ще се увеличават, но и температурите няма да намаляват. Ако решите да използвате климатик, е препоръчително да го оставяте да работи постоянно. Ако непрекъснато го изключвате и включвате, всеки път ще му е необходимо голямо количество електрическа енергия, за да охлажда всеки път от начало.