Как да демонтирате палетите преди употреба и да запазите целостта им?

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 847 пъти

Най-напред ще трябва да счупите палетата и да премахнете всички пирони, за да ги приготвите за употреба. Всеки има предпочитан метод за извършването на тази дейност, така че изберете този, който отговаря на вашите потребности. 

  • Първият вариант е и най-традиционният и масов. За да демонтирате палетата, ще са ви необходими ръчни инструменти като чук и кози крак. Бъдете внимателни при работата с тях, защото иначе може да пострада и дървесината, и вие. Трябва да подходите методично, да разхлабите дъските и пироните. Недостатъкът на този вариант за демонтиране е, че може да ви отнеме повече време.
  • Вторият вариант е да изрежете напречните парчета, оставяйки дървените секции (с пироните в тях) все още прикрепени от всяка страна. Можете също и да направите това със страничните части и след това да откъснете средното опорно парче. Или пък да изрежете две по-малки парчета от едното кръстосано. Този вариант за демонтиране можете да използвате при по-малки проекти, за които не се изискват дълги дървени дъски. 

Вижте още: Палети в дневната - красиви и практични идеи

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Палетите: как качествено да ги подготвим за употреба?