Оформете външния вид на лъвчето

Последна редакция на 25/04/2024 от Ани Атанасова

При стъпките, които следва да опишем тук, ще придадете характер на своето лъвче. Този етап от паботата изисква внимание в детайла и малко повече търпение. Усилията ще си залужават, както ще се уверите сами и на финала.

  • Стъпка 5: Минете с шевната машина по ръба на ушичките. С ножицата изрежете връхчетата им както е показано на снимката.
  • Стъпка 6: Пришийте на ръка муцунката и очичките за главата като сами прецените какво точно ще е изражението на вашето лъвче.
  • Стъпка 7: Зашийте ватата за едното от кръглите парчета плат.
  • Стъпка 8: Зашийте пискюлите за другото парче кръгъл плат като преди това ги закрепите с карфици, за да бъде всичко равно. След това зашийте ушите за парчето плат с избродирано личице.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направете си сами килим във формата на лъвче

Представяме на вашето внимание един колаж, който обединява в себе си четири кадъра от процеса по направата на детско килимче, оформено като лъвче. При демонстринатите тук стъпки се вижда вече по-детайлното оформление на килимчето. Започваме с горния ляв ъгъл, където на стъпка 5 се вижда как и къде трябва да се мине с шевна машина по външните очертания на ушите на лъвчето. Платът, който остава извън зашитите вече очертания е нужно да бъде изрязан с ножица, както е показано. При ушичките заедно са зашити две парчета плат, между които има вата. На изображението горе вдясно откриваме част от муцунката на лъвчето. Тя е оформена с помощта на бял плат и тъмни конци, като в показния случай гордото животинче има достолепно, сериозно изражение. Ако вие прецените, можете да се спрете на усмихнат вариант. За да сте сигурни какво ще се получи, можете предварително да си нарисувате личицето на лъвчето и после да преминете към работа. Преминаваме към кадъра долу вдясно, за да видим какво се случва на стъпка 7 и тома което откриваме там е, че ватата е зашита за кръгло парче плат. При кадъра долу вдясно пък за друго кръгло парче плат за зашити вече муцунката, очите, ушите и пискюлите, влезли вече в ролята на грива.