Направи си сам великденска картичка

Последна редакция на 25/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 4 090 пъти

Като всеки празник, и Великден заслужава своите тематични картички. Ето как да си измайсторите.

Необходими материали:

  • Бял картон - 22 на 28 см., прегънат през средата;
  • Няколко различни шаблона шарена хартия, можете да използвате и страници от стари списания;
  • Изрезки от прежда и панделки;
  • Разноцветни копчета, мъниста;
  • Сухо лепило от това, което се продава на стикове;
  • Ножици.

Как да си направим великденска картичка:

  • Нарежете или накъсайте ленти, приблизително по 1,5 на 2 см. от шарените листи хартия. Не е нужно да се стремите към идеално правилни форми.
  • Направете колаж от наличните материали - пъстрите изрезки, копчета, мъниста. Използвайки лепилото, закрепвайте върху външната страна на прегънатата картичка. Развихрете въображението си, дайте воля на творческия си потенциал!
  • Оформете си от хартия шаблон с форма на яйце и по него изрежете картичката в яйцевидна форма. Надпишете я с оригинално пожелание и зарадвайте приятел!

А за да се чувства великденското настроение комфортно във вашия дом, създайте му благоприятна интериорна среда. Обърнете се към препоръчаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, като заявите проект, напълно безплатно и без обвързване още сега. В отговор ще получите оферти, измежду които избирате тази, която максимално покрива изискванията ви. Само ако откриете точния за вас кандидат, го наемате, а след това можете да споделите оценката си за работата му в платформата.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам 5 ефектни великденски декорации (ВИДЕО)

Великден е един от най-големите празници през годината и безспорно е най-значимият през пролетта. Това прави идеята за великденски картички напълно логична. Точно поради тази причина тук решихме да ви покажем как можете да изработите авторски великденски картички, бързо и лесно, съвсем сами. Не са ви нужни сериозни дизайнерски умения, а само да увеличите въображението си на максимална скорост. Текстът по-горе съдържа конкретни инструкции как да си направите картичката, както и видео материал. А на самия колаж от четири снимки, който разглеждаме в момента, можем да разгледаме няколко етапа от процеса на правене на великденската картичка. При кадъра горе вляво обектиивът е хванал моментът, в който от шарени шаблони се накъсват парчета, които после да се подредят в колаж. Както забелязвате, те не са с идеални, правилни геометрични форми, защото целта е да се получи максимално разчупен и непринуден краен резултат. Но снимката горе вдясно процесът на накъсване на шарени късчета сериозно е напреднал, към него са се присъединили и цветни копчета. Същото е положението и при изображението долу вляво. Невероятно е, че цялата тази шарена бъркотия скоро ще се превърне в очарователната великденска картичка с форма на яйце, която ни е показана на снимката долу вдясно.