Свещ в бурканче от бебешка храна

Последна редакция на 25/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 286 пъти

Едно от най-красивите и лесни неща, в които можете да превърнете едно бурканче от бебешка храна, е свещник. На практика имате свободата да използвате всички подръчни материали, които ви се намират, да ги комбинирате и да украсите дома си с оригинален детайл, който да му придаде уют и топлина. Ето как да действате:

  • Изчистете и подсушете добре бурканчето.
  • Наметете конопено въже, дебели конци или друг подобен матирал, потопете го в лепило и залепете внимателно по външната стана на буркана.
  • Оформете причудливи форми и съчетайте цветовете в любимата си комбинация. За още по-красив ефект използвайте бурканче от тъмно стъкло (вечерните пюрета за бебета се продават в такива).
  • Изчакайте да изсъхне и поставете свещ вътре – запалете я и се наслаждавайте на ефекта.

Можете да правите различни свещници за всеки повод, сезон или празник. 

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 4 оригинални приложения на празните бурканчета от бебешка храна

Представяме ви една красива идея за свещник в цветовете на есента - жълто, червено, зелено и кафяво. Използвани са малки боядисани бурканчета от бебешка храна. Всеки може да направи подобен експеримент в дома си и да украси сам, създавайки си уникално настроение. В бурканчетата за декорация са подредени малки стъклени топчета в съответните подходящи светове, а вместо истински свещи са изболзвани такива с батерии - продават се в магазините за декорация и са изключително удобни в ситуации, когато истинският огън би било опасен или просто предпочитате да не палите свещ. Капачките на бурканчетата са изрязани за да има повече светлина и в случай че се постави истинска свещ, и са боядисани в неутрално кафяво - металик. С помощта на тел са оформени малки закачалки за свещниците, за да изглеждат като фенери - красив акцент, който дава възможност и да бъдат окачени някъде. Прекрасно и безопасно решение за трапезата, прозореца или дори рафт с книги.