Стъпка 3: Преоразмеряване, рязане и почистване

Последна редакция на 18/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 730 пъти

Стигнахме и до довършителните работи по този вдъхновяващ проект:

  • Притискайте картата хубаво във всеки ъгъл, за да сте сигурни, че е сложена добре, след което изрежете излишното с макетно ножче.
  • В зоните, където се срещат два перпендикулярни ръба, като например мястото, където гърбът се среща със седалката или опората на седалката, първо изрежете едната част, след това и другата.
  • Огънете излишните краища под долния ръб на седалката, след което ги отрежете. Накрая избършете излишното лепило с влажна кърпа.
  • Повторете горните стъпки за всяка покрита с карта площ на стола. Оставете лепилото в продължение на 30 минути, за да подейства максимално.

Съвет: Винаги проверявайте етикета на продукта за специфично време на изсъхване, както и време на повторно покриване, за да избегнете прекалено бързо добавяне на финалния слой.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам детски стол с хартиена карта на света

Докато сте все още на тема лепило, демонстрирайте как да притискат хартията към дървото, за да залепне добре. Бъдете търпеливи и четете внимателно етикета на съответния продукт. Всяко лепило си има описание, където е посочено колко време е необходимо, за да изсъхне. Специалистите съветват да се изчаква средно около половин час за максимален ефект. След като сте позиционирали и залепили картата, изрежете частите с макетно ножче. Съветваме ви да го направите собственоръчно, но макетното ножче е още нещо, което може да провокира интереса на малките. Обяснете им разликата с обикновения нож например. Веднъж изрязали излишните части, почистете лепилото, което е останало с влажна кърпа. Може да използвате мокри кърпички за целта. Повторете оказаните стъпки още веднъж, за да сте спокойни, че всичко е като по учебник. Не се притеснявайте обаче, дори ако нещо не се случи точно както е оказано. Възможни са и други успешни варианти за изпълнение на проекта. Проявете творчество и се забавлявайте! Разбира се, не забравяйте, че все пак работите с машини при някои от стъпките, затова бъдете внимателни. Грижете се за вашата безопасност!