Стъпка 1: Изшкурете и боядисайте столовете

Последна редакция на 20/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 628 пъти

На този подготвителен етап ще премахнете грубите неравности по повърхностите на столовете и ще ги боядисате. За тази цел:

  • С помощта на вибров шлайф отстранете съществуващото покритие от всеки стол, след което го почистете с влажна кърпа, за да премахнете праха от шлайфането.
  • Използвайте пистолет за грундиране и боядисване, за да покриете всеки стол с грунд или с цвят. След това изчакайте да изсъхне и запечатайте стола с лак.
  • Уверете се, че сте боядисали равномерно навсякъде, за да сте сигурни, че няма области, които да изглеждат зле след покриването с хартиените карти.
  • Изберете желаната част на картата, която да разположите върху стола. Веднъж направили това трябва да решите кои части от стола да боядисате, за да изглежда крайния резултат максимално добре.
  • Намалите размера на хартиената карта с ножиците и изрежете онази част, която не ви е нужна.

Съвет: За предпочитане е да покриете само облегалката на стола и седалката с карта, запазвайки краката бели.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам детски стол с хартиена карта на света

Не се стряскайте, ако в първия момент тази идея ви се стори малко трудоемка. Тя наистина е такава. Изисква отдаденост и инициатива. Замислете се обаче дали именно това не е нужно, за да направите вашето дете щастливо. В магазините наистина вече се продават всякакви мебели и би било лесно и практично просто да купите нещо. Губи се магията обаче. Този детски стол може да се превърне в повод за много смях и приятно прекарано време. Защо не включите в декорацията и малчуганите? След първите стъпки, където има работа с вибровия шлаиф, е напълно възможно да извикате децата на помощ. Особено ако са по-малки можете да им покажете как да изрязват по предварително очертана линия. Можете да им покажете как да нанесат слоя лак равномерно и плавно, за да стане гладко. Идеята, която ви даваме е прекрасен начин да споделите време с децата си. На каквото и да ги научите, докато са още малки, то ще остане в съзнанието им, но най-вече ще ги радва факта, че имат време с родителите си, което ги прави радостни.