Къща без дърво не може

Последна редакция на 23/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 870 пъти

Разказът ни би могъл да приключи до завършената вече къщичка с легло, ако не беше наложително присъединяването на подходящо дърво към цялостната концепция. Отново с помощта на приятел, bager от “Направи сам” изгражда етажерка-дърво. Ще го оставим сам да ни даде подробности за нея:

“Не ми се щеше да слагам най-обикновена етажерка и затова е малко по-различна. Наистина, етажерката в този си вид не е чак толкова практична, колкото би била една стандартна, но дава "атмосфера". Тук трябваха точни ъгли и срезове с правилните машини, и затова един приятел с налични такива е основно "виновен" за изработката ѝ. Материалът е 18 мм. тополов шперплат. Захваната е здраво за стената и се ползва и за катерене до горните клони, за да се поставя или взима нещо от там. Както обича да казва детето - етажерка-стълба.”

Вижте още: Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Вдъхновяващ български проект побира цяла къщичка с дърво в детската стая

Наличието на етажерка с книги в детската стая е един от добрите начини да събудим любов у детето към четенето. Още по-добре би било, ако тя е и изработена по креативен начин, който допълнително да стимулира въображението на малкия ученик. На подобно мнение е и един от потребителите от форум "Направи сам". Той решава да изгради дърво-етажерка за стаята на сина си, като същото се явява естествено продължение на цялостната концепция в обзавеждането. Освен дървото-етажерка, етапи от изграждането на което виждаме в този колаж, в детската стая е направено и детско легло, което е част от дървена къщичка. Можете да видите и нея, и завършената вече етажерка за книги с форма на легло, като разгледате цялата статия, част от която е показаният тук колаж от три снимки. На голямата снимка, която виждаме отляво, е показана вече скованата вече конструкция, направена от светло дърво. По средата е стъблото, а от двете му страни са клоните, които ще влязат в ролята на рафтове за книги. Както можем да забележим, въпросните рафтове са хоризонтално разположени, така че по тях да бъде възможно и катерене с цел достигане до книги на по-горни нива. А за да се създаде впечатление, че това са същевременно и клони от дърво, всеки рафт е сглобен заедно с диагонално разположена дървена плоскост.