Вдъхнете уют на дневната като заложите на масичка с дървен плот

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 367 пъти

Възможността да си направите сами изцяло нова холна масичка, използвайки само здравите части от старата, е едно страхотно решение, което ще внесе разнообразие в изчистения интериор. Тук е важно да подберете качествен плот от стъкло или дърво, така че новата мебел да допълни перфектно облика на съществуващото обзавеждане. В случай че сте заложили на дървен плот, който да внесе необходимата доза уют в хола, погрижете се той да няма стърчащи трески и неравности, като за целта ги отстраните внимателно с фина шкурка и положите един или два слоя защитен лак. След това монтирайте здравите метални крачета, които до скоро крепяха плота на старата ви холна масичка и готово!

Безкомпромисната изработка на дървеното обзавеждане за дома пък поверете на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с профилите и офертите на доказани специалисти в областта!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Вдъхнете нов живот на старите холни масички с 5 практични идеи

Представяме ви една красива дневна, която се отличава с много светлина и уютен дизайн. Тя разполага със семпла основа от бели стени и дървена подова настилка, която тук е прикрита от мекия розов килим. Именно този елемент, в комбинация с белия ъглов диван, създава усещане за топлина и комфорт в иначе просторното помещение. Изчистената визия на дивана е допълнена от няколко красиви декоративни възглавнички в бяло и сиво, които контрастират смело на яркото присъствие на артистичната холна масичка. Интересното тук е, че собствениците сами изграждат масичката, като инвестират в подбора на дървен материал, който да се превърне в устойчив, но и най-вече ефектен плот. След това просто купуват метални крачета за масичка и ги прикрепват внимателно към дървения плот, така че да гарантират неговата стабилност и здравина. Накрая почистват внимателно повърхността и полагат два слоя лак, който придава елегантен завършек на дървената масичка. Върху нея неслучайно са поставени вази със свежи цветя, каквито откриваме и зад дивана – тези елементи от една страна олицетворяват близката връзка на жилището с природата, а от друга пасват идеално на облика на масичката. Както можете да се убедите и сами, понякога дребните елементи могат да се превърнат в основен акцент от обзавеждането на модерната дневна.