Превърнете първата буква от името си в ефектна лампа за спалнята

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 790 пъти

Този тип осветителни тела са изключително популярни днес, като често украсяват холната масичка или пък нощните шкафчета в спалнята с инициалите на своите собственици. Направата им обаче съвсем не е трудна и изисква само да разполагате с достатъчно плътен бял картон или при желание тънка дървена плоскост. Първата стъпка тук е прецизното планиране на дизайна, като за целта майсторите препоръчват да си направите шаблон върху тънка хартия. След това изрежете плътния картон и прикрепете в отворите му малки пластмасови капачета, които можете да откриете в магазините за осветителни тела. Накрая навийте декоративните лампички и ги поставете между стените на буквата, като прикрепите и гръб от картон, така че лампичките да останат на мястото си. За по-прецизното им прикрепяне можете да използвате и тиксо, както и да придадете на лампата нов вълнуващ нюанс!

Коя от тези идеи планирате да реализирате в следващите дни? Споделете с нас готовите резултати, а за новото обзавеждане на дома потърсете помощ от нашите опитни специалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с профили, оферти и оценки от клиенти!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Превърнете подръчните материали в уникални осветителни тела за дома

Днес декорациите у дома все по-често са нестандартни и силно персонализирани. Неслучайно заменяме класическите картини по стените с ефектни лични фотографии, запечатали спомените ни, или пък превръщаме детските рисунки в уникални акценти от интериора. Към всяка мебел прибавяме по някой ръчно направен детайл, а проектите от типа „направи си сам“ заемат все по-важно място в дизайна на жилището ни. Ето защо не е изненадващо, че днес инициалите ни вдъхновяват създаването и на уникални осветителни тела под формата на букви. И ако инвестицията в подобна декорация ви се струва излишна, то можете и сами да си направите подобно украшение за дома, като използвате плътен картон и добрите стари коледни лампички, които отдавна свалихте от елхата. Първата стъпка тук е прецизно да планирате дизайна на буквата, като за целта го очертаете с молив върху картона. След това пробийте отвори, върху които ще закрепите малките пластмасови капачета на лампите, които можете да откриете във всеки магазин за осветителни тела. Внимателно изрежете картона и прегънете на отбелязаните места, така че да се оформи практична кутия. След това прикрепете капачетата и поставете в буквата коледните лампички, като на места ги закрепите с помощта на тиксо. Накрая оформете гръб за новата лампа от картон и готово!