Заложете на артистични рустик врати

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 12 024 пъти

Превърнете дефектите по старите интериорни врати в чаровни акценти, като заложите на рустик дизайн за тези елементи у дома. Как обаче да постигнем това? На първо място подменете пантите и дръжката на вратата, като изберете интересни извити дръжки от метал например. След това премахнете част от боята по вратата или пък пристъпете към пълното ѝ обновяване, като свалите предишното покритие изцяло и използвате фина шкурка за подготовка на основата. Накрая се възползвайте от съвета на специалистите от най-големия форум за домашни ремонти „Направи сам“, които препоръчват да използвате специални състаряващи бои или лакове за дърво, които ще създадат впечатляващия рустик ефект. Готово!

Последвайте съветите на опитните майстори за обновяване на старите интериорни врати, а ако сте решили да ги подменяте изцяло, потърсете помощ от доказани професионалисти! Разгледайте техните профили, оферти и оценки от клиенти напълно безплатно, като пуснете заявка в MaistorPlus!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Лесни трикове, с които ще вдъхнете нов живот на старите интериорни врати

Рустик елементите са все по-популярни в съвременния дом, особено в случаите, когато той е подчинен на скандинавския стил в интериора. Именно такова интересно съчетание на материали откриваме и в този просторен дом, чиито стени са изцяло окъпани в бяло. Те са покрити с практична стенна облицовка от дърво, която създава усещане за уют и топлина в иначе изчистените помещения. За този ефект допринася още подовата настилка, която тук е представена от устойчиво дървено дюшеме в светли нюанси. Дребните акценти в рустик стил от своя страна вдъхват живот на семплата обстановка, като я правят и значително по-хармонична и артистична. Пример за подобен страхотен елемент е вратата, която води към килера. Тя е изработена от дърво, като майсторите я покриват с тънък слой специална самонапукваща се боя, която да й придаде този специфичен състарен вид. Този подход може да бъде използван и за декориране на стари дървени мебели като скринове, гардероби и нощни шкафчета. Важно е обаче по тях да няма остатъчен слой от предишна боя, който да направи конструкцията твърде шарена или натрапчива. Стремете се към постигане на максимално естествен и ненатрапчив резултат, така че рустик елементите у дома да се превърнат в чаровни детайли, които допълват стилния интериор.