Уникални дървени лъжички, с които да украсите дома

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова

Сред разнообразието от прекрасни творения на Анжела трудно можем да изберем само една мартеничка, която да ни е любима. Всички те носят уникалната енергия на празника, въплътили надеждата за една по-красива пролет и по-успешна година, както за нас, така и за нашите близки. Ето защо предизвикахме твореца, стоящ зад тези невероятни мартенички, сам да избере победителя сред красивите си изделия: „Един от любимите ми модели е мартеницата с изработени ръчно от мен цървули от естествена кожа. Изработката им отне много дни, но крайният резултат си заслужаваше.“ Резултатите не закъсняват и днес мартеничките с ръчно изработени цървули несъмнено са едни от най-търсените на щанда на Анжела. Сред другите й впечатляващи модели са мартеничка с бродирано сърце, мартеничка за дома – дървена лъжица с вълнени конци и люти чушки и още много други. Ние вече нямаме търпение да закачим една дървена лъжица у дома, а вие?

Виж още: Направете саксиите цветни и интересни в 4 лесни стъпки

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Прекрасни мартенички, съхранили традицията на празника - запознайте се с изкуството на Анжела Недялкова

В основата на всяка красива и оригинална мартеничка стои добрата идея, сръчността и най-вече старанието на нейния майстор. Ето защо Анжела Недялкова не пести сили за създаването на наистина нестандартни модели мартеници, които можем да закачим не само по яките и реверите си, но вече да украсим с тях и домовете си. За целта тя използва естествена вълна за създаването на красива пъстра основа, към която да добави онзи малък детайл, който прави мартеницата наистина неповторима. В този смисъл тя споделя, че изработката на малките кожени цървули към мартеничките например изисква много време и внимание, но пък резултатът е повече от зашеметяващ, нали? Друг интересен модел мартенички за дома са дървените лъжици, обвити с бели и червени конци, в които Анжела поставя боб и ароматни подправки, като едно чаровно намигване към вечните български обичаи.