Откъде идва името и кои са скритите творци зад щанда на Crocus?

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова

Въпреки че голяма част от изделията са дело на Георги и неговото хартиено станче, не можем да не отдадем заслуженото и на неговите верни помощници в занаята. Освен приятелката му Илияна, принос за развитието на Crocus има и нейният баща Велизар, който помага с ценни съвети и опит, почерпен от дългогодишната си практика в изработката на сувенири. Най-големият помощник на Георги и Илияна обаче е техният син Виктор, който от лятото на миналата година успешно ангажира малкото останало свободно време на родителите си, като ги вдъхновява да създават още по-красиви и интригуващи творения. Резултатът е налице -  именно Илияна измисля един от най-прекрасните модели на щанда на Crocus „Златоградска утрин“, за чиято направа използва цветя от гайтан, поръчани от ареален комплекс Златоград.

А относно избраното име Георги споделя, че "CROCUS не е преклонение към швейцарската рокгрупа или Шнапи крокодила, а е латинското наименование на минзухар, който пониква рано на пролет и носи след себе си красота и свежо ухание."

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Мартеничките на Crocus - оригинално намигване към една вечна традиция

Кой обаче стои зад пъстрия щанд на Crocus? Освен Георги и Илияна, които са основните създатели на прекрасните гривни и мартенички, на помощ в изработката на красиви изделия идва и техният син Виктор. От лятото на 2016 година той им носи не само необходимото вдъхновение, така че да творят все по-красиви и интересни мартеници, но и самият той се превръща в рекламно лице на някои от тях. Един от най-впечатляващите модели мартенички на щанда е „Златоградска утрин“, като той е създаден от цветя от гайтан, поръчани от ареален комплекс Златоград. Идеята за тази мартеничка е на Илияна, която също не пести време и усилия за създаването на тази ефектни украшения. Другият модел, който ви представяме на снимката, е „Дървото на живота“ – като олицетворение на красивата пролет, зараждащия се живот и надеждата за здраве и успех през новата година.