Забавни геометрични форми

Последна редакция на 19/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 887 пъти

Не се колебайте да превърнете завесата си в произведение на изкуството, благодарение на домашно приложена щампа. За целта се снабдете със самозалепващ се лист пяна, от който изрежете необходимата форма, например триъгълник. Залепете я към дървен материал, като и него изрежете в същата форма. Той ще ви служи за своеобразна дръжка или горна част на щампата при обработване на завесата.

Изсипете малко от избрания цвят текстилна боя върху картон или друга сравнително твърда повърхност. Потопете долния край на пяната в боята и нанесете цвета върху завесата. Извършете тази стъпка с бързо и леко движение, за да избегнете размазване. Когато приключите, дайте време на боята да изсъхне напълно, след което можете да окачите завесата.

Сигурни сме, че докато гостите ви се чудят откъде ли сте намерили толкова креативни завеси за баня, в главата ви вече се въртят следващите идеи за подобрения у дома. За да ги реализирате по възможно най-бързия и лесен начин, използвайте безплатната услуга на MaistorPlus за откриване на препоръчан майстор. Една от регистрираните при нас фирми ще се превърне в надежден партньор и за вашия ремонт.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 3 нискобюджетни начина да се сдобиете с уникални и артистични завеси за баня

Завесата в банята може да има не само практическо, но и естетическо предназначение в нея. По този начин ще придадете индивидуалност на санитарното си помещение и ще се чувствате още по-приятно, докато си вземате душ или вана. Още по-удовлетворени бихте били, ако можехте сами да се погрижите за вида на своята завеса. Това е напълно постижимо и колажът от три снимки, представен тук, нагледно демонстрира как може да се постигне. Поглеждаме първо към голямата снимка отляво, където се вижда крайният резултат от приложеното тровчество върху завесата. Тя закрива вана, чиято странична стена е облепена с бели плочки, каквито виждаме и по стените. Самата завеса за вана също първоначално е била в бял цвят, докато с помощта на направи си сам проект не се е сдобила с артистични черни триъгълни фигури. За да изпъкне още по-добре визията ѝ, отдясно върху кръгла маса с бяла покривка, е поставена саксия със зелено цвете, зелено шише с козметичен продукт и зелена свещ. На малката снимка горе вдясно можем да видим щампата, с която са направени триъгълните фигури върху завесата. Тя е изработена от самозалепващ се лист пяна, който би могъл да бъде изрязан и в друга форма, а зад него е прикрепена дръжка от светло дърво. Самият процес на щамповане виждаме долу вдясно.