Какво ви е нужно?

Последна редакция на 20/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 725 пъти

Добрата новина е, че изходният материал е лесен за намиране и няма да ви струва никак скъпо. Не е необходимо палетите да са нови, дори е допустимо да имат леки дефекти. Подберете няколко дъски от тях, които са в добро състояние. Броят им може да варира според това към каква височина на елхата ще се стремите.

Освен това ще са ви нужни чук, пирони, боя (бяла, зелена или друга според вашите предпочитания), рулетка, трион, телена четка, предпазни ръкавици.

Вижте още: 9 цветни идеи за мебели от палети 

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Създайте коледно настроение с елха от палети

В основата на всеки вдъхновяващ "направи си сам" проект стои необходимостта да си набавим инструментите и материалите, с които ще действаме. Разбира се, желанието за работа, креативността и сръчността също са добре дошли. Колажът от две снимки, към който насочваме вниманието ви тук, показва етапи от изработването на коледно дръвче от дъски от палети. Целият процес можете да проследите като прочетете публикацията, част от която е и настоящият кадър. Ще научите и алтернативен вариант за декорацията, при който не се изисква работа с ножовки, триони и чукове, а само с четка и боя. Поглеждаме първо към снимката отляво, където ни очакват струпани дъски от палети, чифт работни ръкавици, телена четка и чук. Дъските предстои да бъдат обработени, изчистени посредством телената четка, а по-късно ще бъдат отрязани и сковани под формата на коледна елха. На снимката отдясно палетните дъски, които влизат в ролята на клончета, са вече отрязани и са подредени стъпаловидно от най-дългата към най-късата на върха. Виждаме също оранжева бормашина, синя рулетка и светло оранжев чертожен триъгълник. Всичко изглежда напълно готово, за да се скове една оригинална коледна декорация от палети. Когато импровизираното дръвче е готово, дъските могат да се оставят в естествения им вид и да се акцентира на украса от играчки и гирлянди или да се боядиса в подходящи цветове.