Преоткрийте творческия си дух с тази интригуваща идея

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 286 пъти

Открийте нов начин за използването на старите стъклени бутилки и буркани, като ги превърнете в страхотни преливащи вази. Как? Нанесете бяла спрей боя, за да покриете изцяло съда, след което постепенно изградете преливащ ефект с по-наситен цвят. За по-фино преливане на нюансите можете да използвате кухненска гъба или мека памучна кърпа, която постепенно да издърпвате по посока от тъмните към светлите тонове.

Споделете с нас впечатленията си от тази оригинална тенденция за дома, а нейното качествено прилагане в своето жилище поверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus! Разгледайте техните профили и оферти, като пуснете безплатна заявка още сега!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Внесете капка нежност у дома с помощта на елементи в преливащи нюанси

Има много бърз и лесен начин да си направите сами очарователно вазички в преливащи се нежни нюанси, точно като тези, показани на левия кадър от разглеждания тук колаж. Там виждаме три вазички, всяка от които е приютила по едно лале. Лалетата, дали случайно или не, също са подчинени на гредиент ефекта и природата естествено ги е дарила с преливащи се розови тонове, сред които се е промъкнало и малко жълто обагряне, за да внесе нотка жизнерадост. Вазата, която е позиционирана най-отляво, е с форма на леко издължено шише с широко гърло. В основата си тя е с лек лилав акцент, докато нагоре преминава в изцяло бяло оцветяване. По средата имаме ваза, на която по всичко ѝ личи, че в предишен живот е била буркан. Тук тя е с очарователен розов гредиент с перлен отблясък. Вазата, позиционирана вдясно, е с форма на по-тумбесто и високо шише с широко гърло. Цветовете по нея напомнят на нежно лятно небе, по чийто лазурен цвят небрежно преминава пелена от бели облаци. Всъщност и трите дотук разгледани вази, преди да станат такива, действително са били най-обикновени стъклени, прозрачни буркан и две шишета. За да придобият сегашния си ефектен вид, първо върху тях е нанесена бяла спрей боя, както е показано на снимките вдясно. Оттам нататък всичко е въпрос на въображение и личен избор какви още цветове ще се добавят.