Изработване на люлката

Последна редакция на 20/04/2024 от Климентина Величкова

  1. С помощта на винтовете за дърво закрепете здраво един за друг палетите;

  2. С дрелката пробийте дупки в двата края на люлката (както е показано на снимката), за да прокарате през тях въжетата;

  3. Прокарайте въжетата през дупките, завържете за дървото или рамката и уравновесете добре люлката;

  4. Застелете с мека постелка по желание-дюшек, матрак, дебел дунапрен. Ако предпочитате да застелете с китеник или одеала, трябва да поставите някаква допълнителна твърда плоскост върху скарата на палетите. Люлката е идеално място да си подремнете, приспивани от лекото поклащане-може да добавите възглавници и завивка.

Със сигурност градинската люлка от палети ще стане любимо място за всички от семейството, особено на децата. Освен това е сравнително евтино удоволствие, тъй като се използват материали, които се изхвърлят от фабрики и работилници, а за застилане може да използвате каквото имате подходящо под ръка. Това практично и красиво съоръжение ще е екзотично допълнение към интериора на вашия дом или двор. Ако люлката е поставена навън-предвидете подходящо място за съхранение през зимата.

Ако все пак се затруднявате да изработите сами градинската люлка от палети или желаете тя да бъде направена изключително прецизно и професионално, в MaistorPlus ще откриете подходящи специалисти за мебели по поръчка и съвети за вашия проект. Направете безплатно запитване в платформата и изберете най-добрата за вас оферта.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да си направим градинска люлка от палети

Когато дните са топли, без все още слънцето да прежуря тревите и кожата ни, винаги си струва да си подарим няколко часа на пълен релакс под открито небе. Това ни зарежда с положителна енергия и ни дава сили да се справяме с предизвикателствата на делничните ни задачи много по-добре. Има доза романтика в това да си вземем одеяло, да го постелем директно на тревата и да се разположим доволно върху него. Ако обаче кръстът ни протестира срещу подобни изяви на романтичност, е по-добре да помислим да си вземем подходяща градинска мебел или пък да си изработим сами такава. Колажът от две снимки, който представяме на вашето внимание тук, показва вдъхновяващо легло-люлка, което е направено от палети. Насочваме се сега към кадъра отляво, за да разгледаме леглото по-отблизо. На него видимо могат да се поберат един или двама души, стига да са с нормално тегло. Над рамката на леглото, за която, както вече стана ясно, са използвани палети, оставени в естествения им вид, без сериозна обработка и боядисване, е поставен матрак. Матракът е облечен в бял чаршаф, а над него е преметнато тънко покривано на цветни квадрати в сиви, сини и тъмнорозови цветове. В горната част на леглото са поставени три декоративни възглавници - едната е на бели жълти цветя, другата е зелена на бели цвета и по средата има кръгла оранжево-кафява възглавничка. Десният кадър ни показва по-отблизо белите въжета, с които е захванато леглото-люлка.