Рецепта за домашен почистващ разтвор

Последна редакция на 19/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 932 пъти

Подгответе си:

  • Шишенце с пулверизатор

  • 1 част дестилирана вода

  • 1 част Ябълков оцет

  • Няколко капки лимонов сок

Приготвяне:

Просто смесете всички изброени съставки и разбъркайте добре. След това изсипете в шишенцето с пулверизатор и... това е! Важно е да се съобразите с големината на шишето. Например, ако е от 600 мл., смесете 250 мл. вода с 250 мл. ябълков оцет - така ще ви остане малко празно пространство за 6-7 капки лимонов сок, а и ще избегнете изливане, в случай че съдът не се затваря добре.

И не забравяйте, че винаги можете да разчитате на професионалистите за почистване - те могат да свършат цялата "мръсна работа", докато вие сте на работа или си почивате някъде. Направете безплатна заявка при нас, за да получите конкурентни оферти, предоставяйки ви възможността да разгледате профилите и клиентските оценки на компаниите и да вземете най-доброто решение.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да почистим монитора?

Снимката, която представяме на вашето внимание тук, показва близък план на компютърен монитор, пред който се вижда синя бутилка с бял пулверизатор. Последната е пълна с препарат за почистване на монитори. До нея забелязваме бяла хавлиена кърпа. По принцип хавлиените кърпи биха могли да се ползват за почистване на монитори, но все пак е добре да имаме предвид, че те оставят след себе си власинки. Затова по-препоръчван вариант е да се вземат антистатични кърпички за почистване на монитор, каквито се продават във всеки специализиран магазин. Що се отнася до препаратите за почистване, там също има различни варианти, сред които може да се избере. Ако мониторът ви е от по-нисък клас, по-добре избягвайте препарати с агресивна формула и по-точно такива, които са на спиртна основа. В случай че нямате упорити петна по екрана, дори и най-обикновена вода би свършила работа, като правилото е да навлажните кърпичката и така да чистите, а не да мокрите директно монитора. Разбира се, съществува варианта да си направите препарат за почистване на монитор сами, а лесна рецепта за такъв прочетете по-нагоре в текста към настоящата снимка. Всички съставки в него ще откриете лесно, при това, в собствения си дом.