Ягодово коледно дърво

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова

За десерт ви предлагаме една наистина сладка коледна елха! За щастие, в днешно дни е сравнително лесно да се намерят ягоди дори през зимата, така че можете да си направите същата. Според нас изглежда чудесно, как я намирате вие?

Това са нашите 12 креатинвни и забавни идеи за коледно дърво, а как изглеждат Вашите?

Надяваме се да сме ви вдъхновили да сътворите истински интериорни вълшебства тази Коледа! А ако тази статия Ви е вдъхновила изцяло да предекорирате дневната си, можете да се обърнете към специалистите на MaistorPlus в сферата на интериорния дизайн, да получите уникални предложения и да обмислите бюджета си. Направете безплатна заявка в MaistorPlus и сбъднете сами своето интериорно коледно чудо!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 12 креативни и забавни идеи за коледно дърво

Когато наближат коледните и новогодишни празници, обичайните плодове на трапезата са портокалите и бананите. Поне така беше преди двадесетина и повече години. Днес парниците, а и възможностите, които дава транспортирането на далечни разстояния, спокойно може да добави в тези зимни дни и ягоди, които обичайно са характерни за края на май. Естествено, трудно е да си представим, че ягодите в края на декември по наши земи могат да имат вкус, различен от този на гума, но пък не може да им се отрече ефектната декоративна функция. Особено ако се вгледаме в представения тук колаж от две снимки. Пред погледа ни вдясно се разкрива много апетитно коледно дръвче, "построено" от ягодки, измежду които се забелязват шоколадови фуги. На върха на вкусната конструкция е поставена коледна звезда, по всяка вероятност изработена от темпериран шоколад. Сега се прехвърляме отляво, за да видим там част от строежа на ягодовото коледно дръвче. Още тук се вижда, че то е сервирано в прозрачна кръгла стъклена чиния, в която е поставена сребриста салфетка, наподобяваща дантела. Нагоре забелязваме, че в основата на конструкцията има хартиена колона, в която се забиват отделните ягоди, намазани с шоколад. Накрая всичко идеално се покрива от красивите червени плодчета, за да се получи ефекта на завършеното ягодово коледно дърво.