Градинска пътека: Стъпка 4

Последна редакция на 23/04/2024 от Габриела Санчес

Започнете да подреждате плочите като хубаво ги притискате с ръце към основата. Можете да използвате естествен или изкуствен камък, с неравномерна форма и размер. Запълнете фугите между плочите с чакъл.

Вижте още: Креативна пътека от цимент в 6 стъпки

Ако имате друга по-сложна идея, която искате да осъществите във вашата градина, потърсете услугите на специализирани фирми за озеленяване и опитни градинари.

Или пък опишете желанието си като пуснете заявка в сайта, сравнете различни оферти и изберете подходящ изпълнител, който да се заеме със задачата.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Градинска пътека с плочи от естествен камък

Неделима част от красотата на всяка градина са градинските пътеки, по които се разхождаме, докато разглеждаме засадените в близост цветя, овошки, полянки и зеленчуци. Визуалното удовлетворение, което пътечките ни дават, може да бъде дори още по-голямо, ако в нашата градина сме се осмелили сами да си ги изградим. Естествено, ако не ни достигат умения в това специфично пътно строителство, винаги можем да поканим опитен специалист, който да свърши работата, а ние само да споделим идеите си с него. Така поне ще бъдем идейни проектанти на градинските си пътеки. На колажа от две снимки, който виждаме тук, е показана стъпка 4 от изграждането на градинска пътека. Същата в момента се изгражда от специалист, облечен в тъмно лилава фланелка с къс ръкав и светло сини дънки. За ограничители на пътеката, така че тя да бъде с еднаква ширина, използва дълги и тънки летви от светло дърво. В така образувалия се кофраж е изсипана бетонова смес в сив цвят. Върху бетоновата смес се подреждат плочки в светъл пясъчен цвят с неправилна форма, както виждаме на лявата снимка. От дясната снимка научаваме пък, че образувалите се между плочките фуги могат да се запълнят с дребен чакъл. Финалният резултат е повече от очарователен. От двете страни на пътеката виждаме кафява почва и малки зелени тревисти растения.