Как се прави

Последна редакция на 20/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 898 пъти

Основното тяло - луната, е направено от "сандвич", който представлява фазер 5 мм - дъска 10 мм - фазер 5 мм. Плоскостите се залепват с С 300, а дъската между двата фазера е куха в средата си, за да остави канал за кабела.

Тялото на крушката се получава, след като се залепят едно към друго три равни по размер дървени трупчета. В тях се пробива отвор с кръгов трион, в случая - Ф42, като отворът на най-горното трупче е глух.

След като го "сглобите", телцето трябва да бъде захванато към луната здраво, с помощта на винт. Този захват налага фасонката под крушката да бъде пробита встрани и кабелът да мине оттам. Звездичката, която се закрепва към тавана, се захваща с винтове за бетон. В нея също се прави глух отвор, така че клеморедът да може да легне в нея.

За да центрирате цялата приказна конструкция, е необходимо преди да залепите третия фазер на луната да я хванете в горния й край - така, както е оказано на фиг. 3 от чертежа на ev_dimov. Точката, в която луната се балансира, трябва да е мястото, откъдето ще минава и кабелът.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за детската стая

Надяваме се, че проектът от "Направи сам" ви е харесал. За повече обяснения винаги може да разгледате и самия форум. Ако пък сте се вдъхновили и искате да имате точно тази лампа, но не може да си я направите сами, потърсете на сайта на MaistorPlus изпълнител, който се занимава с изработката на мебели по поръчка. В случай че се колебаете и искате да проверите каква би била цената за такава лампа по поръчка, може да заявите проект и да проверите какви условия ви предлагат различните майстори.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как сами да си направим приказна детска лампа