Какво трябва да подготвите?

Последна редакция на 20/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 859 пъти

  • Няколко парчета дъски от палети - сами изберете колко да бъдат на брой и с каква широчина. Всичко зависи от дизайна, на който сте се спрели.
  • 2 броя допълнителни, по-тънки дъски за основата - те съединяват палетите, като се заковават вертикално на гърба на конструкцията.
  • Шаблон, винил или изрязани букви/изображения.
  • Латексова боя, грунд или цветно лепило за дърво.

Виж още: Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Изкуство от палети: направи си сам красива декорация за дома

Стенните декорации, изработени от палетни или друг тип дървени дъски могат да внесат свежо настроение и иднивидиално излъчване в помещението, за което сте ги избрали. Още по-хубавото е, че позволяват да развихрите скрития във вас творчески потенциал, така че да дадете полет на идеите си. Децата също биха се включили с радост и въодушевление в един подобен проект. Преди да постъпите към конкретни действия, е добре да имате поне основна представа какво възнамерявате да правите. На първо време решете на коя стена в дома си ще направите оригинална украса с дъски от палети, цялата ли ще е заета или само част от нея. След това изрежете палетни дъски, съобразявайки размера им спрямо площта, която ще бъде декорирана с тях. Предвидете си и допълнителни две дъски, които ще бъдат поставени вертикално зад основните, като техни подпори. За самото заковаване, естествено ще ви бъдат нужни чук и пирони/гвоздеи. След като вече имате дървеното пано, върху което да рисувате, лепите, ковете, можете да преминете към същинската част. Преценете кое би ви се удало най-добре и се насочете към него. Ако не ви бива много като художници, може би е по-добра идея да залепите обемни надписи, фигури, снимки, вместо да създавате пейзажи или портрети например.