12 креативни и забавни идеи за коледно дърво

Последна редакция на 23/04/2024 от Виктория Маринова

Снегът вали навън, от камината у дома се чува лек пукот, а цялото семейство се е събрало около трапезата и от кухнята се носи аромат на прясно изпечени сладки. Що е то? Коледа, разбира се! За някои тя е олицетворение на прекараното време с близки хора, докато за други - трепетно очакване на момента, в който белобрадият старец ще се спусне от комина и ще остави множество подаръци под елхата.

Споменавайки елха, не можем да не ви попитаме вие украсихте ли вече вашата?

В случай че не сте, ние сме ви подготвили 12 креативни и забавни идеи за коледно дърво, които да направят вашата Коледа още по-специална! А за да ви помогнат да ги съчетаете максимално добре с останалата част от обзавеждането си, както и за всеки друг интериорен проект, на ваше разположение са специалистите, регистрирани в MaistorPlus. 

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 12 креативни и забавни идеи за коледно дърво

Ако сте си мислили някога, че основно приложение на корковите тапи е да ба бъдат вадени с тирбушон от бутилки с вино, то настоящият колаж ще ви накара да преосмислите представата си. Оказва се, че с малко повече въображение, както и с добро количество коркови тапи, може да се получат наистина креативни коледин дръвчета. Нещо различно и категорично бягащо от ограничаващите рамки на стандарта. Освен това борчетата и елхичките в гората ще ви бъдат благодарни, че сте се сплели на този алтернативен вариант за основната си коледна украса. Както вече стана ясно, нужни са ви коркови тапи. Колкото попече са те, толкова по-голямо ще е коледното дърво, изработено с тях. Набавете си и лепило, за да слепвате тапите една за друга. Можете да си вземете и малко цилиндрично парче дърво, което да служи за основа на вашето. Постепенно започнете да лепите тапите една за друга, като в основата те трябва да са най-много по хоризонталата, а с всяко ниво нагоре да намаляват. Коркова тапа от горен ред трябва да стъпва върху две тапи от нивото под нея. Идеята е да вървите към върха пирамидално. След като приключите с този първи етап, е време да добавите малко цвят на творението си. Какъв или какви ще са багрите, решавате вие, но ако държите да сте близо да традиционните коледни нюанси, заложете на зелено и червено. В показания тук пример виждаме коледно дръвче от колкови тапи, при което част от тях са оставени в натуралния си цвят, а други са боядисани в зелени и тъмнорозови пастелни нюанси.