Креативност с гумите в градината

Последна редакция на 28/03/2024 от Мода За Дома

Източник

В наши дни е все по-модерно да се изработват уникални и интересни предмети от стари вещи или рециклирани материали. В началото идеята е да се постигне нещо красиво без много средства и усилия, но стилът "направи си сам" става все по-модерен и добива голяма популярност. В повечето случаи, това са ръчно изработени предмети, които служат като аксесоар за дома или градината. Най-голямото им предимство е, че всяко едно от тях е уникално и оригинално по своята същност.

Един разкошен пример за изработка на красива и функционална украса за градината е цветна леха от стари гуми. Не ви трябват особени усилия, за да постигнете уникални резултати и да придадете цвят на вашата градина. Вижте сами крайния резултат. Идеята е много бърза, лесна и евтина. Ето накратко как всеки от вас може да го направи в домашни условия.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Креативност с гумите в градината

Старите ви автомобилни гуми могат да възкръснат за нов живот и да се превърнат в ефектна декорация в градината. Всичко това е напълно възможно само с няколко лесни за изпълнение стъпки и с материали, които без проблем ще намерите в съответните магазини. Да погледнем сега към представената тук снимка. На нея виждаме част от градина, в която централна роля играят три автомобилни гуми. Две от тях, които са разположени отляво и отдясно, са боядисани в тъмно син цвят, а тази по средата е червена. Вие, естествено, можете да си изберете друга цветова конфигурация. Всичко зависи от личните ви предпочитания както и от начина, по който желаете да впишете гумите в цялостната екстериорна картина. Самите гуми са превърнати в цветни или градински лехи и както виждаме в тях са засадени растения със зелени листа и много дребни бели цветчета. Отвъд тях се вижда част от градинска пътека, която и построена от плочки от естествен камък с неправилна геометрична форма. Градинската пътека дава лесен достъп до импровизираните лехи от стари гуми и така грижата за растенията, посадено в тях се случва бързо и лесно. Гумите са поставени върху почва, така че растенията в тях могат директно да се хранят от намиращите се в нея минерали.