Поставяне на палетите

Последна редакция на 29/03/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 630 пъти

Поставете първия палет в горната централна част на стената. С помощта на бормашина прикрепете всеки край с два или три винта. Повторете операцията със следващата дъска, като работите от центъра към периферията. Заради неравностите на палетното дърво не всички летви ще прилепват идеално една към друга. За да избегнете неприятния визуален ефект от получаването на случайни дупки, преди да закрепите следващата непасваща летва, боядисайте в черно шперплата отдолу.

Разбира се, бихте могли да обработите идеално всички дъски предварително, да ги номерирате и да ги монтирате според предварително установения ред, за да прилегнат добре една към друга. Но ако не разполагате с време или търпение за това, и описаният по-горе метод ще доведе до добри резултати.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Как да си направим стена от палети

Несравнимо е удоволствието, когато знаем, че сами сме се погрижили собственият ни дом да изглежда комфортно и уютно. Това лесно може да се получи не само като участваме в подбора на мебелите, които да оформят цялостното обзавеждане, а и допринасяйки за изработването на самата мебелировка. Ако последното ни се струва трудно, винаги съществува варианта да си изработим някоя ефектна декорация. А на снимката, която ви показваме тук, е демонстриран етап от облицоването на стена с палетни дъски. Как точно ще изглежда стената , когато бъде завършена и през какви други етапи е нужно да преминете, за да я имате и в своя дом, можете да разберете, като прочетете публикацията, част от която е настоящият кадър. В момента виждаме как върху предварително облицованата с шперплат стена се сковават дъските от палети. За да бъде подредбата им прецизна, специалисти съветват тя да започне от центъра към периферията. Както забелязвате, там, където вече са поставени дъски, над и под тях шперплатът е боядисан с черна боя. Това се прави, тъй като трудно можете да откриете палетни дъски, които до една да са идеално равни. Чрез черната боя евентуално образуващите се между дъските отвори визуално се скриват. Друг вариант е, ако имате време, предварително да обработите всички дъски, така че да сте сигурни че идеално ще паснат една към друга.