Вертикална градина

Последна редакция на 19/04/2024 от Мария Колева

Ето как една обикновена палета може да се превърне в красива вертикална градина, много подходяща за терасата. Бихте могли да засадите както цветя, така и подправки. Можете да добавите надписи къде какво сте посадили, като използвате перманентен маркер, тебешир или етикетчета.

Ако тези идеи са ви вдъхновили да освежите вашия двор, не се колебайте да се свържете с професионалисти в озеленяването. В MaistorPlus можете да сравните оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за градина още днес!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Креативни идеи за палети в градината и на терасата

Мнозина от нас мечтаят за къща с голям вътрешен двор и просторна градина, където да разгърнем до край въображението си и да осъществим най-смелите си градинарски планове. В една такава градина бихме имали достатъчно място за голяма зелена поляна с редовно поддържана зелена трева, където да си устройваме градински партита, пикници, а децата да играят. Може би дори ще има кътчета за отдих с беседки, алпинеуми, изкуствени езера, откъдето да съзерцаваме пъстрите цветни лехи, които сами сме си създали и отгледали. Салатата ни вечер винаги ще е направена от собственоръчно отгледани зеленчуци, които са напълно чисти от агресивни торове, а за десерт ще поднасяме за семейството и за гостите си купа с пресни, сочни и неустоимо вкусни плодове. В следващия момент слизаме на земята и се сещаме, че дворът ни е твърде малък, за са побере всичко изброено или дори изобщо липсва и вместо него си имаме само един скромен балкон. Означава ли това, че трябва да се откажем от мечтата си за голяма градина? Не и в дългосрочен план. Ще започнем да се тренираме отсега в градинарство, като се съобразим с наличните си в момента ресурси. В малкия си вътрешен двор или балкон например можем да си направим вертикална градина като тази, показана на настоящата снимка. За направата ѝ е използван палет, като дървото му е обработено, след което боядисано в бледо зелен цвят. В образувалите се по вертикала рафтове са подредени керамични саксии, в които са засадени билки и подправки, нужни във всяко домакинство. Пред всяка от саксиите има надпис какво точно се отглежда в нея.