Хранилки за птици от празни бутилки

Последна редакция на 19/04/2024 от Мария Колева

Направете постамент от дъски и върху него обърнете бутилка, пълна със зърно, или пък направете дупки в самото шише, залепете чинийка за дъното му и го закачете на дърво. Можете да използвате дори и само молив. Сложете няколко такива хранилки в градината. Птичките бързо ще привикнат с тях. Така вашият двор ще бъде озвучаван от приятно чуруликане и ще помогнете на животните да оцелеят през зимата.

Ако сте харесали тези идеи, но ви се налага да обновите цялостно вашия двор, в MaistorPlus ще намерите подходящите озеленители. Можете да сравните оферти и да видите коментари от предишни клиенти, като заявите вашия проект за градина още днес!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Практични приложения на празни бутилки в градината

Стане ли дума за градина, птичките са сред най-любимите гости там, заради невероятната музика на живо, която предлагат. Макар и да сме свикнали да я слушаме безплатно, малките пернати приятели са истински артисти, дори много по-големи от обявените за такива сред хората, и съответно заслужават своя честно изработен хонорар. Пари на тях не им трябват, ако не броим свраките, които много ще се зарадват на по-лъскави монети. Вместо това можете да се разплатите с храна и един от ефективните и същевременно ефектни начини да се постигне това е, като изградите хранилки за птичките в своята градина. На снимката тук ви показваме много интересна идея за хранилка за птици. За да си направите такава, ще са ви необходими няколко дървени дъски, празна бутилка и смески от семенца за птичките. Изрязвате си колкото дъски са ви необходими, минавате ги с шкурка и лак, така че да бъдат устойчиви на външни атмосферни влияния. Сковавате ги така, че да се получи отворена, хоризонтално поставета кутия долу, където ще се събира храната, и нагоре изграждате като къщичка, за да бъде и красиво произведението ви. Вземате празната бутилка, напълвате я догоре с храна за птичките и затваряте капачката. Обръщате я с гърлото надолу и я закрепвате с помощта на въженце, да стои мирно, както се вижда на снимката. махате капачката и оставяте свободно семенцата да се изсипват в сандъчето. Когато птичките дойдат да си хапнат от тях, нови семена ще се изсипят от бутилката на тяхно място. От вас се иска само редовно да зареждате хранилката.