Последни щрихи по килимчето

Последна редакция на 24/04/2024 от Ани Атанасова

Почти сме на финала с няколко последни щрихи, които е необходимо да направите по бъдещото си килимче. Дотук успяхме да се справим с главата на лъвчето, така че при следващите стъпки, които предстои да опишем, тук преминаваме към останалата част от оригиналната постелка. Този етап от работата е необходим, най-вече за се осигури достатъчно устойчиво на бурните игри на хлапето ви лъвче.   

  • Стъпка 10: Връщаме се на тялото. Набучете на око няколко места, така че да бъдете сигурни, че ватата няма да се размърда.
  • Стъпка 11:  Започнете да зашивате на всяко място, което сте отбелязали с карфица. Направете няколко шева, за да бъдете сигурни, че конецът няма да излезе при първата игра на детето ви.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направете си сами килим във формата на лъвче

В следващите редове ще разгледаме колажът от две снимки, който е представен на вашето внимание тук. Той демонстрира етап от работата по направата на килимче, оформено като лъвче. В случай че ви е интересно как изглежда то в завършения си вид, можете да разгледате цялата статия, част от която е настоящото изображение. Линк към нея пък ще видите при текста към настоящия колаж. Двете снимки, които съставляват колажа, показват стъпки девет и десет от разглеждания "направи си сам" проект. На снимката, която е показана отляво, откриваме тялото на лъвчето, което е изработено от две зашити едно към друго парчета плат в светло бежов цвят. Между тях, преди самото зашиване, е поставена вата. Съществува риск същата да се размести, особено когато килимчето бъде подложена на буйния нрав на играещо си върху него хлапе. Именно затова е важно вече зашитите парчета плат с ватата между тях да бъдат набодени на няколко места. Това изкарва излишния въздух навън и елиминира опасността от разместване на ватата. На снимката отдясно виждаме по-близък план на пухкавия бежов плат, от който е направено тялото на лъвчето. В същото време на нея е изобразена и стъпка единадесет от работния процес. При нея вече отбелязаните на предходен етап с карфици места следва да се зашият.