Още малко работа по главата на лъвчето

Последна редакция на 29/03/2024 от Ани Атанасова

Стъпка 9: Наместете двете парчета плат, необходими за главата, както е показано на снимката. Лицевите части на платовете трябва да гледат една към друга по време на процеса на шиене. Убедете се, че ушите и всички реснички са прибрани в кръга. Забодете парчетата с карфички и започнете да шиете на машината. Не забравяйте да си оставите отвор, за да можете да обърнете вътрешната страна навън. След въпросното обръщане, това, което е останало незашито, довършете на ръка.

Ако се притеснявате, че ватата може да се набръчка и да провали успешното завършване на вашето килимче, можете да я замените с друг подходящ пълнеж. 

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направете си сами килим във формата на лъвче

Настоящата снимка представя на вашето внимание част от един "направи си сам" проект, който показва как се изработва килимче а детска стая, което има формата на лъвче. Всички етапи от работния процес, както и необходимите за него материали и инструменти, могат да се видят, като се посети линка, водещ към цялата публикация, част от която е изображението. Линкът с намира при текста към снимката. Тук виждаме две кръгли парчета план, които са поставени едно върху друго с цел да бъдат пришити заедно. Те ще представляват главата на бъдещото лъвче, служещо за килимче. Ако се вгледате, ще забележите, че двете парчета плат са обърнати с лицевите си страни едно към друго. Целта е шевовете, които ще им бъдат направени с шевна машина, да останат скрити след като вече зашитите кръгли парчета план се обърнат отвътре навън. Тогава и ресните, които сега попадат от вътрешната страна, ще се озоват отвън и ще се превърнат в грива на лъвчето. Муцунката на лъвчето, която е направета от бели парчета плат, зашити върху големия бежов плат, използван за главата, също първоначално се намират от вътрешната страна. Върху тях виждаме и кафяви точки, наподобяващи лунички, където в реалния живот се намират мустаците на царя на животните.