Градинска пътека с плочи от естествен камък

Последна редакция на 19/04/2024 от Габриела Санчес

В ландшафта пътеката се възприема като граница, която разделя зелените площи и има практична функция. Тя ви отвежда до входа на къщата или към задния двор, където можете удобно да се настаните в уюта на природата. Вижте колко лесно бихте могли да си направите градинска пътека, използвайки естествени материали.

Необходими материали и инструменти:

  • Дъски или гъвкави кофражни лайсни
  • ПВЦ фолио
  • Гребло
  • Инструмент за трамбоване
  • Пясък и чакъл
  • Плочи от естествен камък

Градинска пътека: Стъпка 1

Подгответе пространството, през което ще минава градинската пътека. Изчистете го от камъни и бурени. Изравнете повърхността и оградете мястото с помощта на предварително сковани дъски или гъвкави кофражни лайсни.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Градинска пътека с плочи от естествен камък

Една от най-големите радости, които можем да изживеем в една градина, е разходката измежду цветята, тревичките и овошките които сме си засадили. Това удоволствие се засилва, примесено и с удобство, когато имаме на разположение красива и функционална градинска пътека. Можем да избираме между това да наемем професионалист, който да я изгради по наш проект или, ако сме достатъчно сръчни и ентусиазирани, да си а направим сами. За пътека в градината по-подходящи са естествените материали, каквито например са плочките от естествен камък и чакълът. Те идеално допълват цялостната екстериона картина на нашата градина. Сега ви предлагаме да разгледаме градинската пътека, показана на тази снимка. Сигурни сме, че ви е очаровала от пръв поглед, а сега ще се опитаме да разгадаем как се е получила. Дървените летви, видими от двете ѝ дълги страни ни подсказват, че те са послужили за ограничители на пътеката. После вътре и изсипан пясък, трамбован е, в образувалата се смес са подредени тези плочки от естествен камък с оранжев оттенък и неправилни геометрични форми. Фугите, които са се образували между плочките, са запълнени с дребен чакъл. От двете страни на градинската пътека забелязваме бели, розови и лилави петунии, които радват очите в компанията на ниски зелени растения.