Огледало в спалнята и коридора

Последна редакция на 16/04/2024 от Диляна Илиева
Източник | Видяно 1 616 пъти

Важно е да знаете, че огледалата могат да създадат лоша енергия, ако са поставени в грешни фън шуй области на вашия дом. Обикновено това са специфичните Ба Гуа области на енергийната карта на фън шуй, за които е характерно, че не се синхронизират с елемента вода, необходим в дома. Ба Гуа е един от основните инструменти за фън шуй, използван за анализиране на енергията в дадено пространство. Според Ба Гуа съществуват две основни точки, в които трябва да избягвате поставянето на огледало - директно срещу входната врата или точно срещу леглото ви.

Огледалото, насочено към предната врата, отблъсква цялата добра енергия, която е на път да влезе в жилището. А при разполагането срещу леглото се променя потокът на енергия в неблагоприятна посока. Хитър трик е да скриете огледалото зад вратата на голям шкаф или гардероб. Или пък просто да го разположите под ъгъл и на достатъчно разстояние, така че да не се отразява директо в него външна врата или легло.

Виж още: Красиви и практични идеи за малкото антре

Свързано:

Как да използваме огледалата за по-добра енергия в дома според фън шуй

Всеки, който прекрачи прага на дома ви първото, което вижда е разположението на мебелите и цветовете на стените в пространството след входната врата. В този китен дом, подът е в светлата гама, като стените в дясната част на снимката са в сив цвят. На този фон много добре изпъкват умело подбраните мебели-портманто и шкаф върху, като за декорация е поставено малко метално колело върху него. Огледалото е на цялата стена отгоре до долу, което е непосредствено до входната врата. В другата част от Г-образния коридор, стените са бели и има множество малки картини отново с бели рамки и две лампи наподобяващи по форма свещник със запалена свещ. Така коридора е светъл и всеки друг цвят би го направил мрачно невзрачно помещение. Тази част от коридора води към килер, в който се виждат подредени на етажерки обувки.