Три активни точки в общото помещение осигуряват комфорт на стопаните

Последна редакция на 18/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 2 062 пъти

В обширното пространство от 60 кв.м. ясно се виждат трите активни точки на общото помещение:

  • Кухненският блок, оборудван с достатъчно шкафове и чекмеджета. Вградена ТОП модерна конвекторна фурна. Локално осветена кухненска ниша за приготвяне на заготовки. Контраст на обзавеждането са дървените щори и медни осветителни тела, ниско спускащи се над кухненския остров.
  • Мястото за хранене е типично в хижарски стил. Масивна, дълга, дъбова маса и шест масивни дъбови стола в естествения им цвят предполагат вкусна вечеря с приятели на семейната двойка. Голямо огледало с широка дървена рамка отразява светлината на трите лампиона, спуснати между дървените греди на тавана. Лампионите са прикрепени със синджир и засилват усещането за хижа, гора и чист въздух. Ето как дребни детайли внасят желаното от нас настроение у дома.
  • Мястото за отпускане пред камината – мекия плюшен диван с възглавнички, тъкания килим, керамичните вази и дъх на цъфнала азалия. Мекотата и натюрела на дървото… как да не се потопиш в този кът на спокойствие и хармония!

Виж още: От нищо нещо - лесни идеи за декорация на дома

Свързано:

Идеи за хол Модерен дом с хижарски дух

Разчупено помещение с три обособени зони. Кухненски блок с кухненски остров в цвят екрю. Кухненският блок е с добре осветена оперативна ниша в близост до вградения конвектор. Тази част на помещението е с под - щампован бетон и гранитогрес в светли нюанси. Зона за хранене – масивна маса с шест стола в естествен дървесен цвят. Прозорци с дървена дограма отново в цвят на дъб. На стената е поставено голямо огледало в широка дървена рамка. Висока кашпа в ъгъла. В най-близък план е разположен мекия кът за отдих. Непосредствено пред камината е изградена композиция от масивна дървена масичка за кафе, импровизирана табуретка от дървен пън върху ръчно изтъкан килим. Килимът е в кафяво, жълто и екрю, цветове доставящи топлина и уют. Мекият диван е в цвят бордо оборудван с възглавнички в синьо и сиво. Турско синьо памучно одеяло, небрежно е преметнато върху канапето.