Цветна градина дори през есента

Последна редакция на 29/03/2024 от Патриция Симеонова
Източник | Видяно 870 пъти

Красива градина, пълна с цветя, може да имате дори и през есента. Единственото важно условие и да знаете какви видове да подберете. Несъмнено те трябва да бъдат устойчиви на студ.

  • Едни от емблематичните цветя за този сезон са хризантемите, също познати като димитровчета. Те цъфтят обилно и продължително. Независимо дали лилави, бели, червени, жълти, със сигурност сте ги виждали в не един двор. Ако ги засадите през пролетта или по-рано през лятото, ще имат възможността да изградят по-стабилна коренова система и да се запазят през зимата. Хубавата новина е, че освен на двора, те чудесно виреят и на всяка тераса. На хризантемите им стигат няколко часа слънчева светлина, за да ви зарадват с безброй много цветове. След като прецъфтят ги изрежете до долу.
  • Калуната е друго идеално растение за есента. То е представител на вечнозелените растения. Цъфти в розово от началото на септември до началото на януари. И не се страхува от студа. Много често дори по време на сняг нейните красиви цветове продължават да радват своите собственици.

Свързано:

Декорация за стена Есенна декорация на двора