Подови настилки, които да избягвате

Последна редакция на 28/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 603 пъти

В допълнение към килимите (от които петна се отстраняват много трудно) и твърдата дървесина (която лесно се надрасква и цапа), ви показваме още няколко подови настилки, които е по-добре да избягвате, ако имате енергични домашни любимци:

  • Паркет. Въпреки че може да се представи по-добре от масивната твърда дървесина, дървеният паркет все пак има повърхностен слой, направен от естествена твърда дървесина, който може да бъде надраскан.
  • Ламинат: Понякога хората са привлечени от ламинирания паркет, тъй като изглежда като твърда дървесина и се смята, че е устойчив на петна. Но влагата може да проникне през пукнатините му, а повърхностният слой е по-податлив на драскотини, отколкото почти всеки друг твърд под. Това също е настилка, която не изолира звука и ще чувате всяка стъпка на домашния си любимец. И накрая, ламинатът може да бъде много хлъзгава повърхност и някои домашни любимци могат да претърпят наранявания, предизвикани от плъзгане по пода. 

Домът, в който живеят и домашни любимци се нуждае от добра поддръжка и ежедневни грижи. В него се налагат чести козметични ремонти и по-иновативни решения. Затова за следващия ремонт на вашето жилище, се доверете на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. По всяко време може да направите безплатна заявка за прокет. До 24 часа ще получите готови оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Декорация за стена Най-подходящите подови настилки за домове с домашни любимци