Подходящи мебели за функционално малко пространство

Последна редакция на 26/04/2024 от Мария Милушева
Източник | Видяно 952 пъти

Функционалността е може би най-важното условие за практично и добре използвано пространство. Ето затова от основно значение е не размерът на помещението, а по-скоро неговата подредба. Може да имате огромна стая, но в нея да цари хаос и пак да нямате място за всичките си вещи.
Практичните мебели ще ви помогнат да създадете мечтания си кът за почивка.

  • Използвайте сгъваеми столчета – те са прекрасно решение за малък балкон, защото можете да ги разгъвате и използвате, а след това да ги приберете, когато искате да освободите пространство за друга дейност. 
  • Масичка за сутрешно кафе и книга – има ли нещо по-прекрасно от това? 
  • Използвайте палети – те са свежо арт решение да балкона ви. Отгоре може да постелите красива покривка и върху нея да поставите лаптопа си, ако работите от вкъщи или просто четете нещо развлекателно. Има достатъчно място и за чаша горещо кафе и нещо вкусно за похапване. Хубавото на палетите е, че отдолу имате още един рафт, на който можете да събирате списанията или книгите си. 
  • Съвсем смело можете да обърнете една каса за бира, покрийте я с по-дълга покривка и сте готови – получавате масичка за балкона си. Не се страхувайте да експериментирате, всичко може да бъде функционално. 
  • Винаги можете да заложите на сгъваема масичка за балкон. Тя е чудесен помощник при избора на мебели, които да бъдат практични и същевременно да не заемат място.

Вижте още: Вдъхновяващи идеи за оформяне на уютен балкон

Свързано:

идеи за тераса и балкон Практични идеи как да превърнете балкона на апартамента в прекрасен кът за почивка