Практични съвети, ако искате да имате картини с цветя

Последна редакция на 19/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 1 047 пъти

В следващите няколко реда ще обърнем внимание на някои важни аспекти, свързани с декорирането на дома с флорални картини:

  • Обърнете внимание на размера на картината. Прекалено големите флорални картини са подходящи за по-просторни помещения. В противен случай, те превземат стаята и дават натрапчиво усещане. Винаги се съобразявайте с квадратурата на стаята, която декорирате.
  • Важна е и цветовата гама на картината. Цветовата палитра на цветята е богата. Така лесно може да изберете картина с цветя, която е в унисон с гамата в стаята. Запомнете правилото, че колкото по-тъмна е стената, толкова по-светла трябва да е картината.
  • Рамка – не я подценявайте. Половината красота на картината се дължи на рамката. Тя трябва да е внимателно подбрана. По-добър акцент дават рамките от естествено дърво.
  • Метод на закачане на картината. Може би сте наясно, че има тънкости при поставяне на такъв тип картина на стената. Не става дума да се закове един гвоздей и картината след известно време да падне или да виси накриво.

Свързано:

Декорация за стена Декорация на дома с картини с цветя – подарете си красота