Хербаризирани цветя в рамки

Последна редакция на 18/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 989 пъти

Помните ли как като деца обичахме да сушим различни цветенца между стари дебели книги, а след това да ги завиваме в целофанчета или да ги слагаме в рамки? Съживете това приятно занимание, защото хербаризираните цветя могат да се превърнат в перфектната натурална декорация за вашето жилище.

  • Подберете късчета от любимите си зелени растения, билки или нежни цветя, а след това търпеливо изчакайте, докато се изсушат хубаво между страниците на някое дебело четиво.
  • Снабдете се с красиви дървени рамки - изключително подходящи са тези във винтидж стил, с ефект на износване на дървото.
  • Подредете прилежно или разпръснато цветовете, използвайте въображението си. Затворете внимателно с гърба на рамката, а след това закачете готовите произведения около леглото в спалнята.

Крайният резултат би паснал както в минималистични спални, така и в индустриални, винтидж или такива със съвременен дизайн.

Виж още: Преоткрий художника в себе си с 4 лесни "направи си сам" проекта

Свързано:

Декорация за стена 4 свежи идеи за нежен декор в спалнята

Хербаризирането на живи цветя е познато на човечеството от векове. То се използва както за изсушаване и съхранение на ценни билки и растения, така и за въвеждане на красив естествен декоративен елемент в помещенията в дома. И днес можем да се възползваме от това красиво изкуство. Необходимо е само да се снабдите с късчета от любимите ви цветя и билки, а след това да ги затворите между листовете на дебела книга. Проверявайте периодично дали цветята са изсъхнали и щом настъпи този момент - просто открийте подходящи рамки за тях. В случая са използвани рамки за картини с винтидж дизайн, леко изтъркани и с гърбове, наподобяващи канава (платно) с леко състарен външен вид. Рамките тук са идентични както по размер, така и по дизайн, но вие бихте могли да се заиграете и да използвате въображението си, като изберете разнообразни рамки. Подредете нежно и внимателно цветовете и затворете гърба на рамката. Закачете ги над леглото, до него, в близост до някое огледало или гардероб. Осигурете и жива растителност, за да засилите повече усещането за истинска близост с природата. Не прекалявайте с остатъка от декора - малко пухкави възглавнички върху леглото в неутрални цветове са напълно достатъчни, за да се сдобиете с минималистично обзаведена спалня, в която обаче нотките позитивно излъчване и наличност на живец не лисват.