Използвайте светещи елементи в различни форми, вместо да включвате лампите

Последна редакция на 25/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 433 пъти

Различните светещи фигури също са добър заместител на стандартното осветление в помещението. И тук вариантите са много, като може да си закупите готови светещи фигурки - еленчета, звезди, луни. Или да си направите сами, използвайки лампички и подръчни материали. Дори осигуряването на коледно дръвче не е необходимо, защото то може да бъде измайсторено лесно с няколко пръчки, подредени на стената, украсени с играчки и осветени с лампички. Коледният венец също може да бъде сътворен много бързо. Идеите са безброй и всички те могат да заместят натрапчивата светлина на лампите в стаята и да създадат магическа атмосфера през празничните дни, само с подходящо осветление и оформление.

Ако покрай наближаващите празници са ви хрумнали и идеи за промени в дизайна на вашия дом, може да се допитате до експертното мнение на интериорните дизайнери, регистрирани на сайта ни. Заявяването на проект е напълно безплатно, остава само да изберете офертата, която ви допада най-много.

Свързано:

Декорация за стена Как да изберем най-подходящата светлина за Коледната трапезa

За уюта в празничния дом могат да се погрижат различни светещи фигури, които ще придадат неповторима атмосфера на всяка стая, в която бъдат поставени. Може да се спрете на готови варианти, които се продават в различни форми, свързани със зимните дни - цели еленчета, светеща глава на елен, снежинки в най-различни вариации (висящи от тавана или закачени на стената). Ако предпочитате и имате повече свободно време, може да се развихрите и да използвате своята креативност, за да създадете сами подобни декоративни елементи. Така няма да има нужда да се снабдявате с коледна елха, защото лесно може да си я направите и сами. Нужни са ви няколко пръчки с различна ширина, които да поставите успоредно една под друга и да завържете в краищата. Следва да ги декорирате с различни играчки и за финал да добавите светещи лампички. Ето как ще имате светеща стена-елха, която може да замести стандартното осветление в стаята. Може да си направите също и светещи венци като увиете коледни лампички във формата на кръг и ги закачите по стените.