Нека започнем от стените – цветове и дизайн

Последна редакция на 20/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 390 пъти

При изготвянето на план за интериора на детската стая от голямо значение са няколко първоначални основни стъпки:

  • Дали стаята ще бъде за малка принцеса или палав супер герой.
  • На колко години е детето? Още ли смята, че като порасне ще бъде летяща фея или Батман, или вече е преминало в следващата фаза от детството и можете да бъдете по-умерени в декорациите.
  • Какво харесва малчуганът? Кои са любимите му приказки? В каква тема любопитството му е неспирно - магии и илюзии, музика и рисуване, спорт и компютри.
  • Обърнете внимание на всички детайли, които можете да използвате за декорацията - любими цветове, полилей с формата на облак или слънце например, нестандартна и иновативна декорация, според предпочитанията на детето – пуф кресла, сандъци за играчки, бюро с разчупен дизайн и изобилие от шкафчета.

Свързано:

Декорация за стена Дизайнът на детската стая заслужава специално внимание!

Когато е време за обзавеждане на детската стая у дома, или интериорът й "плаче" за освежаване, на помощ идват всички лесни и бързи трикове за превръщането й в едно ново и специално място, където малчуганът ще се чувства не само комфортно и уютно, ами и дори приказно и специално. За тази цел служат всички фото тапети за стени, а и красивите рисунки на анимационни герои и други любими детски предмети или пейзажи. Представяме ви колаж от три снимки, на които са заснети различни интериорни вдъхновения за детската стая - изобилие от цветове, форми и динамика. Но имайте предвид, че съчетанието на всички различни елементи от обзавеждането е сложна и прецизна задача, така че бъдете внимателни. На снимката вляво е представена едно много практично решение за запълване на празната и скучна бяла стена в детската стая - нарисуван Човекът - паяк, като добавянето на голите тухли е много оригинален акцент, който разчупва интериора и създава по-реалистичен образ на героя. На снимката горе вдясно виждаме една много красива детска стая за малка принцеса, където леглото е широко и с класически дизайн. Рамката му е метална, а в допълнение виждаме и малко нощно шкафче, придружено с лампа вдясно. Но главният акцент тук е красивата стена зад леглото, заета от всички любими принцеси - изобилие от цвят и красота. А долу вдясно пък, можем да видим тайнствения морски свят, изобразен на стената - нежни сини багри, комбинирани с изобилие от форми.