В духа на традицията - класически мартенички за ценители

Последна редакция на 20/04/2024 от Виктория Маринова

Именно за тези от вас, които изпитват сантимент към красотата на ръчно изработените български изделия, Анжела създава невероятни класически мартенички от естествени материали, като вълна, дърво и други. Както самата тя ни сподели, идеята зад тези мартенички е те „да съдържат българската традиция и дух, носена от поколения наред.“ Ето защо не е изненадващо, че нейните творения притежават не само свежестта на дългоочакваната пъстра пролет, но и усещането за близост с дома, семейството и не на последно място родната страна. Така независимо дали ще изберете красиви цветя в бяло и червено, изработени от висококачествен филц или пък ще заложите на дървена подкова за късмет, едно е сигурно – мартеничките, които ще подарите на своите близки, ще запечатат богатата символика на празника по един наистина великолепен начин.

Свързано:

Декорация за стена Прекрасни мартенички, съхранили традицията на празника - запознайте се с изкуството на Анжела Недялкова

Мартенчките отдавна не са просто красиво преплетени бели и червени конци. Днес те приемат най-различна форма и биват изпъстрени в богато разнообразие от цветове, така че да олицетворяват не само здравето и благополучието, но и красотата на настъпващата пролет. Ето защо не е изненадващо, че на щанда на Анжела ще откриете както класически варианти на мартенички от бял и червен филц под формата на прелестни цветя, така и по-интригуващи варианти като мартеничките тип дървена подкова. За направата на всяка мартеничка Анжела отделя много време и внимание, така че крайният резултат гарантирано да очарова клиента. За целта тя използва предимно естествени материали като вълна, дърво и кожа, така че нейните изделия да съхранят успешно очарованието на този традиционен празник.