Как да направим красиви и цветни плочки за градината

Последна редакция на 24/04/2024 от Елица Мартинова

Ако се занимавате с градинарство, значи знаете, че градината може да е красива през почти цялата година и може да ѝ се наслаждавате, като прекарвате всеки свободен миг в нея. Когато времето е дъждовно обаче, небрежните разходки сред растенията могат да се превърнат в проблем или поне в неудобство. Най-лесният начин да "излъжете" калното време е да поставите плочки из градината. Така ще имате лесен достъп до всяко растение, без да се налага да се цапате.

Ако сте запален ентусиаст, но все още нямате собствена градина, може да възложите създаването ѝ на някой от специалистите в озеленяването, които са регистрирани в MaistorPlus.

Свързано:

Декорация за стена Как сами да направим красиви и цветни плочки за градината

Пътеките в градината винаги ѝ придават специфичен чар. Още по-хубавото е, че наред с красивия си външен вид, те винаги добавят и практическа стойност. Винаги е добре да сме се подготвили с начини да стигаме до посевите си, дори и когато от небето се е изсипал напоителен дъжд, а един от начините това да стане е чрез разполагането на дворни плочки. На този колаж от четири снимки ви представяме няколко интересни решения за цветни градински плочки. Насочваме погледа си най-напред към показаната горе вляво. Голямата квадратна плочка е своеобразен калейдоскоп от малки парченца порцелан. След тях различаваме вишнави, сини, зелени, розови и дори и шахматни черно-бели фигурки. Редом до зеленината в градината ви биха стояли наистина чудесно. На снимката долу вляво са се подредили точно шестнадесет кръгли керамични плочки. Всяка от тях е със собствено разноцветно мнение, като нито една не повтаря друга. Различаваме комбинация от кафяв и жълт цвят, зелено, жълто, синьо и кафяво, синьо и кафяво, и много други. Горе вдясно имаме възможност да видим кадър от процеса на създаване на цветна плочка. А за финал дясната снимка долу ни показва плоча, в която някой е оставил ръцете си, или поне отпечатък от тях, а наоколо е посипал разноцветни камъчета и парченца.