Оригинални и ефектни украшения за окачения таван

Последна редакция на 25/04/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 3 495 пъти

Най-традиционният начин да внесете свежо усещане в стая с окачен таван е чрез ефекта "звездно небе". Малките лампички се монтират в перфорирани гипсокартонени плоскости. Разликата при този вариант на монтаж е при шпакловката, която е различна заради специфичната повърхност - фугата между двете плоскости се запълва със специална смес, която се нанaся с пистолет.

Друг изключително интересен вариант, предложен от facho, потребител на форума, е за декорация, изработена от вестници. Първо трябва да изрежете картон във формата на квадрат, върху който след това да залепите хартиените фунийки. За да създадете илюзия за плоскост, нанесете един или два слоя цветен лак по ваш избор.

Убедихте ли се, че дори и смелите ремонтни дейности могат да бъдат осъществени собственоръчно с необходимата доза вдъхновение? Ако такова ви липсва, можете да почерпите практични идеи от форум "Направи сам". В случай че имате нужда от промяна, но нямате време за майсторене, опитните специалисти са винаги насреща. Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и в рамките на 24 часа ще получи конкурентни оферти с цени, изцяло съобразени с вашия проект.

Свързано:

Декорация за стена Как да си направим окачен таван сами?

Все по често като интериорно решение за дома или офиса се залага на използването на окачен таван. С годините разнообразието от дизайни при този компонент се обогати до такава степен, че сам по себе си той може да бъде възприет като декорация. Допълнителен принос в това отношение безспорно дава и многообразието от светлинни решения, които вървят ръка за ръка с окачените тавани. Всички се сещаме за вградените лунички, които могат да бъдат позиционирани явно или скрито, а според цветя на светлината да създават различни внушения в помещението, за което са избрани. Наред с осветителните тела и цветовите нюанси, подбрани за окачения таван, могат да се приложат и други решения в името на интересната и ефектна декорация. Примерен вариант за такава ви даваме на представената тук снимка. В случая това е стенна декорация, но спокойно може да се приложи и за таван. Само трябва внимателно да подберете материалите, тъй като окачените тавани се правят с плоскости от гипсокартон, които трудно биха издържали по-масивни и тежки орнаменти. На показания тук пример имаме релефна кремаво бяла стена, чиито вдлъбнати линии създават цели лабиринти. Декорацията обаче не спира дотук. На кремаво белия фон виждаме две звезди от по четири лъча, които са направени с различни по дължина метални пръчки.