В трапезарията: Декорирайте стените с чинии

Последна редакция на 19/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 890 пъти

Тази идея е подходяща за всички заклети пътешественици, които събират сувенири от знайни и незнайни земи. Често малките жилища ограничават избора ни, когато искаме да вземем спомен от някое ново за нас място. Декоративните чинии обаче имат своите предимства. Освен че са прекрасно украшение, могат да бъдат прекрасен повод за начало на всеки разговор. Показват какво ви вълнува, разкриват хоби или дори професия. Антични или просто като сувенир, пъстрите чинийки са оригинален начин да вкарате душа в жилището си. Окачете ги на стената, за да ви напомнят откъде сте ги донесли. Трапезарията е идеалното място да изложите колекцията си. 

Ако предложенията са ви харесали и единственото, което ви спира да ги приложите, е липсата на увереност в декораторските ви способности, не се колебайте да се свържете с доказаните специалисти по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес, за да можете да сравните оферти от препоръчани изпълнители и да се спрете на най-добрата измежду тях. 

Свързано:

Декорация за стена 4 идеи за съхранение на вещи на видно място в дома ви

Това е типичен пример за една семпла и изчистена трапезария. Цялостната атмосфера те пренася във времена на античност. Основният фокус на снимката попада върху голямата дървена маса. Върху нея не е постлана нито покривка, нито някаква мушама. Вместо това са подредени чинийки с различна големи и форма. Всички до една са много богато орнаментирани, изобразяващи геометрични фигури, растения, животни и хора. Има пет свещника с поставени в тях свещи. Те са запалени за допълнителна атмосфера. Стените са бели. Диванът също не е типичен. Той няма облегалка, напомня по-скоро на миндер. Върху него има скупчени множество възглавнички. Една от тях е по-дълга и вероятно това е целенасочено, за да играе ролята на облегалка. Основният им цвят е черен, но имат червен кант и бял, който имитира бродерия. На стената са окачени чинии. Формата и шарките им са много различни от тези, които са позиционирани на масата. Очевидно е, че предназначението на тези не е да бъдат използвани за хранене. Впечатляващ е и полилеят, който също има вид на антиква. На перваза на прозореца се виждат цветя, потопени във ваза. Дограмата е от дърво, което също подсилва цялостната визия за една отминала епоха, съхранена в тази трапезария.