Кухня - 12 минути

Последна редакция на 23/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 062 пъти

Почистването на кухнята е по-трудоемко, но с правилна организация ще се справите с предизвикателството:

  • Започнете с мръсните съдове. Кухня ли е, със сигурност ще има такива. Ако имате съдомиялна - чудесно, ще си спестите много време. Ако ли не, напълнете мивката със сапунена вода и започнете с миенето.

    За целта задължително си сложете домакински ръкавици, които предпазват кожата ви от неблагоприятните въздействия на препарата и водата и запазват ръцете ви чисти. Изборът на представените тук ви предлага рифелована повърхност от външната страна, която ви помага да задържате предметите по време на миенето или чистенето, без да се напрягат горните мускули на ръката ви. А вътрешната страна на ръкавиците гарантира комфорт и мекота. Важно е и ръцете да не се изпотяват, а слагането и свалянето на ръкавиците да става бързо и безпроблемно.
  • Почистете печката, котлоните и останалите кухненски уреди. Използвайте силен препарат, предназначен за това. Или си направете сами домашна смес за почистване, като използвате обикновена сода за хляб, вода и лимонов сок. Ефектът може да е дори по-добър отколкото при някои скъпи дезинфектанти. 
  • Избършете прахта от кухненските шкафчета, бюфета и другите мебели. 

Свързано:

Как да изчистите целия си дом за час?

В долния ляв ъгъл на колажа виждате как би трябвало да почиствате печката си. Със специална абсорбираща кърпа и удобни ръкавици чистенето е далеч по-бързо и приятно. Важно е и да сте достатъчно прецизни, да не изпускате малките детайли като терморегулатора на котлона. В долния десен ъгъл е показано почистването на останалите повърхности. И в двата случая е препоръчително да използвате силни препарати, които са предназначени за съответните повърхности. В горния десен ъгъл виждате вече почистената и подредена кухня. С жълтия си цвят тя излъчва свежест, топлота и позитивизъм. Но дори цветът не би могъл да компенсира неприятното усещане, което биха внесли мръсотията и бъркотията. На плота са поставени и жълти цветя за още по-добро настроение и по-приятен аромат. А след като сте почистили, е време и да се наградите с вкусно похапване. На изображението в горния ляв ъгъл виждате свежата салата, която очаква почистилите дома си домакини. Както виждате, продуктите са пръснати по плота, но това не би имало как да се случи, ако той не беше добре почистен.