Поставката за четките за зъби и кранчетата на батериите

Последна редакция на 25/04/2024 от Диляна Илиева
Източник | Видяно 746 пъти

Ако притежавате пластмасова или силиконова поставка за зъби - вероятно сте забелязали, че тя се замърсява доста бързо. Една добра идея е да слагате вече замърсеният аксесоар за баня в миялната машина веднъж седмично, ако материалът, от който е изработен, го позволява. Друга опция е редовното почистване със сапун и топла вода. Ако не подменяте регулярно самите четки за зъби е добра идея да ги стерилизирате, особено по време на грипния сезон. Това става като поставите четките във вряла вода за на две-три минути.

Кранчетата на банята също често биват пренебрегвани - и не става въпрос за самата им повърхност, а за фугите, естествено образували се от извивките и формите им. Добре е да използвате силен препарат, с който да накисвате добре тези части, а след това да отмивате старателно всичко с топла вода.

Свързано:

Няколко места в дома, които може би забравяте да почистите

Помещенията в дома, където най-често се използва вода, предполагаме, че са сред най-чистите, но и те си имат нужда от грижа. На снимката са показани две от помещенията в дома - кухня и баня. На лявата снимка от представеният колаж, виждаме много красива кухненска мивка. Плота е решен в кафяво, шкафовете под него са в сив цвят. Помещението е осветено от лъчите на слънцето, които навлизат през двукрилият прозорец разположен непосредствено зад батерията. В горната част на прозореца пада красива щора в бяло-синя окраска, която чудесно допълва и придава красота на кухнята. На перваза на прозореца виждаме поставено и синьо цвете, под него има саксия с посадени подправки, поставена върху дъска за рязане. Пред нея има небрежно разположени две кърпи в синьо каре. В дясно на снимката върху плота има панер с пълнозърнест хляб. Движейки поглед в тази посока, неусетно преминаваме към другата снимка в дясно на колажа. Тя е по-бедна от съдържание и предмети, но пък, от нея строи свежест и чистота. Показана е снежно бяла постава за четки за зъби. Поставени са в нея паста за зъби и две четки за зъби-червена и синя, които придават цвят на цялата снимка, тъй като освен поставката стената върху, която е монтирана също е бяла. В двата края на снимката виждаме част от душа и самобръсначка и двете в иноксов цвят.