Важни съвети за почистване на ламинат у дома

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 558 пъти

Първото условие за правилна поддръжка на ламината е да прочетете внимателно указанията от производителя.

  • Професионалистите препоръчват за почистването на този тип подова настилка да използвате специални препарати, вместо разтвор от вода и сапун, който би могъл да доведе до подуване на ламината.
  • Желателно е също да премествате внимателно мебелите и в никакъв случай да не ги влачите по настилката. Подобно на ходенето с високи токчета по него, местенето на мебели би могло да надере повърхността на материала и да наруши целостта му.
  • В този смисъл не използвайте никакви абразивни почистващи материали и груби четки, като професионалистите напомнят, че за отстраняване на упорити петна от ламината, е добре да използвате мека кърпа и малко ацетон.

Всички останали въпроси, свързани както с поставяне на ламината, така и с неговата правилна поддръжка, можете да отправите към опитните професионалисти. Те ще ви консултират в избора на материал и ще гарантират правилен монтаж на ламината, така че той да се превърне в наистина рентабилно и дълготрайно решение за вашия дом! Разгледайте офертите на най-добрите специалисти в областта, като за целта пуснете безплатна заявка в MaistorPlus още сега!

Свързано:

Поставяне на ламинaт – цени