Родителската спалня – финес, нежност, стил

Последна редакция на 28/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 514 пъти

Родителската спалня носи общия стил на жилището и в избора на обзавеждане, и в цветовата гама. Тук също не е забравена геометрията, която стилизира жилището. Пердетата са избрани в два ката:

  • Първи - прозрачни, ефирни, нежни, светло сини;
  • Втори - плътни, обрисувани в познатите ни вече триъгълници и ромбове в бежово.

Нищо от акцентите, характеризиращи този апартамент, не е пропуснато от дизайнерката. Спалнята е с типичният за барока мек гръб в сиво, като акцента е поставен на двете възглавнички с фигури, които откриваме в дизайна на всяко помещение. Ако искате да създадете свой стил у дома, непременно повтаряйте някои елементи в различните помещения. Разбира се, трябва да избягвате натрапчивостта и монотонното присъствие на едни и същи предмети. Опитайте да откриете оригиналното им присъствие в различни варианти. В конкретният случай, дюшемето е наредено в „рибна кост“, като формира триъгълници, чиято геометрия умело е пренесена и на завесите. Обърнете внимание на нощната лампа – ще я видите отново и в детската стая, но в различен дизайн. 

Вижте още: 4 нюанса на синьото в спалнята

Свързано:

Идеи за спалня Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София

Родителската стая в този реновиран апартамент е в синьо и бежово. На прозорците са закачени двуредови пердета. Прозрачно, небесно сини и плътни на бежови триъгълници. Пода е дюшеме – ламинат, подредено в ред „рибна кост“. Спалнята е с мек бароков гръб, като апликации са използвани възглавнички в сиво бежово и синьо. В центъра на композицията са две възглавници в барокови шарки. Над спалнята е обособена ниша в която е използвана минерална мазилка с вплетени в нея основните цветове, но в пастелни нюанси. В помещението е създадена атмосфера на лекота, отпуснатост, и обич. Дизайнерска нощна лампа фокусира вниманието с издължения си силует, като светлинния лъч е обърнат нагоре към тавана и опъва оптичен диагонал създаващ симетрия в пространството. Нощните шкафчета от двете страни са в светлосиньо с барокови крака и допълват общия стил на помещението. Типичното жълто „петно“ тук, намираме в небрежно поставената на шкафчето книга.