Минималистична бяла спалня - една лесно осъществима мисия

Последна редакция на 24/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 629 пъти

Ако сте любители на изчистения, минималистичен интериорен стил, то трябва да знаете, че той обича бялото. Ето няколко лесни стъпки, с които да постигнете минималистична спалня в бяло:

  • Ако таванът и стените са бели - опитайте се да внесете контрастни елементи върху пода. Дали ще бъде боядисан в друг цвят или просто ще положите върху него килим в различни нюанси - изборът е ваш. Придържайте се към еднотипна цветова гама, избягвайте прекалено ярки тонове.
  • Нека мебелите са в минимални количества - легло, ракла или гардероб и огледало. Това е основно правило в минимализма.
  • Декорацията е добре дошла, но и тя на свой ред трябва да бъде в ограничени количества и със семпъл вид. За по-добра преценка погледнете от разстояние - предметите от декора трябва да се сливат с интериора. 

Свързано:

Идеи за спалня Идеи за спалня в бяло в 5 различни интериорни стилове

Красиво изпипана спалня в минималистичен стил с минимум количество мебели, вещи и декорация. Стените и таванът са изцяло бели, като върху тавана можем да забележим интересно осветително тяло, което може би представлява интересна лед-лампа или лента. На лявата стена забелязваме огромно огледало с тънка рамка в естествен дървесен тон, а стената отдясно, от своя страна, доставя обилно количество дневна светлина, благодарение на множество прозорци, изградени върху нея. Завесите са тънки, полу-прозрачни и ефирно бели. Подът е покрит с мек сив мокет, за да е комфортно на стъпалата при стъпване дори с бос крак. Леглото е стандартно - две персони, постлано с бяло-сиви меки завивки и две възглавници - само най-необходимото. Зад леглото виждаме ракла, продължаваща открай до край по протежението на стената. Тя служи за нощен шкаф, като от двете страни на леглото има поставена по една малка лампа с приглушена светлина. В единия ъгъл виждаме няколко четива и нещо, което прилича на дървена фигурка на птица. Естественото свежо саксийно растение не можем да пропуснем, тъй като единствено то внася акцент с красивите си натурално-зелени цветове, а с присъствието си внася и доза кислород и очарование в стаята.