Какви мебели да изберете?

Последна редакция на 20/04/2024 от Мария Милушева
Източник | Видяно 745 пъти

Идеалната малка уютна спалня трябва да притежава мебели, които не стесняват пространството, а напротив - оптически го увеличават. Затова избягвайте големите гардероби и шкафове. Най-важната част от спалното помещение е леглото, затова на него ще обърнем повече внимание. То заема много голяма част от цялата стая, но затова пък може да бъде изключително практично използвано. 

  • Първата идея е спалня с повдигащ механизъм. Отдолу можете да прибирате дрехите си, като по този начин получавате легло и скрин в едно, което е много добро решение за по-малки пространства.
  • Друг вариант са вградени чекмеджета отстрани на самото легло. Там можете да слагате каквото пожелаете, а най-хубавото е, че не се нуждаете от допълнителни шкафове, които да заемат място. 
  • Още една идея за създаване на фунционална спалня е легло с ракла. По този начин можете да се разделите с нощните шкафчета и да освободите още пространство.  
  • Не се колебайте дали да вземете голямо огледало за стаята си. То е допълнение, което със сигурност ще направи помещението да изглежда по-широко. За още по-голяма практичност може да заложите на гардероб с огледални врати. 
  • Много красиво допълнение към спалнята са малките табуретки. Те не заемат много пространство, а и са функционални. Заложете на такива с по-високи крачета, това създава допълнителна илюзия за простор. Ако искате да създадете елегантна винтидж стая, нека крачетата са леко извити.

Свързано:

Идеи за мебели Създайте уютна малка спалня с няколко интериорни решения